Knapptelefon från HMD

Barbie-mobilen lanserad

HMD har till slut lanserat sin knapptelefon med Barbie-tema som man flaggat för sedan i februari.

Publicerad Senast uppdaterad

HMD Global var länge mest känt för att licensiera varumärket Nokia till mobiltelefoner. Nu försöker man vidga sig och släpper både mobiler under eget namn och letar nya licenser. Det senaste resultatet av detta är Barbie-mobilen som nu officiellt lanserats.

Det rör sig alltså inte om en smartphone utan en knapptelefon i retrostil, vilket man just nu marknadsför som ett trendigt sätt att dra ner på användandet av sociala medier.

Telefonen är naturligtvis fullproppat med Barbie på alla sätt man kunnat komma på, från de rosa färgerna, via startljudet när telefonen säger “Hi Barbie!” till att du när du startar mobilen har ett väntande meddelande från Ken. Det fortsätter på det viset med många easter eggs, till exempel Snake med strandtema, för att bara nämna ett.

Även tillbehören som följer med följer temat, med olika utbytbara rosa skal, en bärrem med pärlor, klisterdekaler och rosa putsduk. Ett av skalen har virvelmönstret från den ”Totally Hair Barbie Doll” från 1992.

Känslan är med andra ord att det är en kul leksak som kanske snarare vänder sig till nostalgiska vuxna än till barn, och en pryl som inte nödvändigtvis hade behövt vara en telefon.

Men nu är det en telefon, systemet på modellerna som säljs i Europa är Nokias gamla Feature Phone-system S30+, och funktionsuppsättningen är begränsad. Du kan ringa och skicka sms (med sifferknapparna), och du har Opera Mini som enklare webbläsare. Skärmen är på 2,8 tum inuti och 1,9 tum på ugtsidan, och kameran på 0,3 megapixel.

HMD Barbie Phone finns att köpa idag, och priset ligger på 1500 kronor.