Klocka med fokus på hälsa

Asus presenterar smartklockan Vivowatch 6

Det är hälsan som står i fokus när Asus presenterar sin nyaste modell av Vivowatch.

Publicerad Uppdaterad

Asus har presenterat sin senaste flaggskeppsklocka i form av Vivowatch 6. Enligt företaget ska hjälpa användaren att "hålla kontakten med ditt välbefinnande", och Vivowatch 6 följer Asus tidigare linje med att fokusera mindre på allmänna smartklockefunktioner och mer på hälsohantering. 

Asus har valt att inte använda sig av Wear OS utan har istället valt ett eget operativsystem och gränssnitt som gör att den fungerar med både Android och Iphone. 

En av de speciella detaljerna med Vivowatch 6 är att man använder sig av så kallade fingerbaserade mätsensorer. I praktiken är det två sensorer placerade på klockans sidor, och genom att placera pekfingret och tummen på sensorerna (en på varje sida) så att klockan mäta sådant som kroppsfett och skelettmuskelprocent, vatteninnehåll i kroppen samt basal ämnesomsättning. Du kan när som helst placera pekfingret och tummen på sensorerna (en på varje sida) och mäta något av dessa mått. Enligt Asus är detta ett mer exakt sätt att göra dessa mätningar tack vare den högre mikrovaskulära densiteten i fingertopparna.

Det finns också en uppsättning sensorer på baksidan av klockan. Dessa mäter bland annat kroppens vitala funktioner, även under sömn, och används för bland annat hjärtfrekvens- och sömnspårning. 

Rent tekniskt har VivoWatch 6 en 1,39 tum stor amoled-skärm som skyddas av Gorilla Glass 3, och med en maximal ljusstyrka på 350 nits. Dessutom har den en 5ATM-klassning för vattentålighet.

Batteriet är på 290 mAh vilket enligt Asus ska räcka i upp till 9 dagar med normal användning, och batterisparläget ska räcka i upp till 14 dagar. 

Vad Vivowatch 6 kommer att kosta är för tillfället inte avslöjat.