Apples nya Airpods 4 – med och utan brusreducering

Nya Airpods 4 kommer i två varianter, en med aktiv brusreducering och en billigare utan.

Publicerad Senast uppdaterad

Alla tre Airpodsmodellerna har fått någon form av uppdatering, men Airpods 4 är den enda helt nya modellen. Eller två modellerna rättare sagt, för den kommer alltså i två varianter med olika pris.

De har samma gemensamma form som enligt Apple ska vara mer bekväm efter att man analyserat tusentals öron. de drivs av chipsetet H2 och har omdesignade högtalare som enligt Apple ska ge massiv förbättring i ljudkvalitet, med mer tryck i basen och klarare diskant. Du kan styra dem med tryckkontroller på pinnen, och de är rörelsekänsliga så att du kan svara på eller avvisa samtal genom att nicka eller skaka på huvudet. 

Vid samtal gör chipsetet att omgivningens buller filtreras bort i realtid, och inte bara brus utan även musik och samtal.

Etuiet laddas nu med USB C-sladd, och har blivit kompaktare, men batteritiden är ändå 30 timmar med de laddningar etuiet bidrar med.

Airpods 4 ANC adderar till detta aktiv brusreducering som fungerar trots headsetets öppna konstruktion, något vi tidigare har sett från bland andra Huawei och Samsung. Du kan också växla till genomhörningsläge där du hör omgivningen bättre. Dessutom detekterar headsetet konversationer och sänker volymen på det du lyssnar på om du börjar prata med någon. 

Airpods 4 ANC har till skillnad från vanliga Aipods 4 trådlös laddning i etuiet, och högtalare som används för att sända en ringsignal om du använder hitta-funktionen.

Airpods 4 och Airpods 4 ANC börjar säljas den 20 september. Airpods 4 kostar 1795 kronor och Airpods 4 ANC 2395 kronor.

Här kan vi också passa på att nämna att Airpods Max kommer i nya färger och med USB C-laddning, men är annars samma headset till samma pris som innan. Airpods kommer inte i någon ny variant men får nya funktioner för att hantera hörselnedsättning som vi skriver om i en separat nyhet.