Utvecklingen ska redan ha börjat

Apples första vikbara dröjer två år till

Apples högkvarter

Utvecklingen av Apples första vikbara Iphone ska ha startat, men sägs inte lanseras förrän hösten 2026.

2019 kom de första mobilerna från Samsung och Motorola med vikbara skärmar, varvid många vände blickarna mot Apple och deras första vikbara Iphone. Den har fortfarande inte dykt upp, men hösten 2026 kan vara första tillfället då Apple presenterar en vikbar Iphone, och det påstås bli en clam shell-modell i stil med Samsung Galaxy Z flip och och Motorola Razr. 

Det är publikationen DigiTimes Asia som går ut med informationen att Apple har inlett forsknings- och utvecklingsfasen för enheten i år. Man ska redan ha skrivit under ett kontrakt med Samsung Display angående leveranser av skärmar. 

Enligt DigiTimes ska dimensionerna vara i trakterna av existerande Iphones, men går inte in på vilken eller vilka det skulle handla om, eller om det är i utfällt eller hopfällt läge. 

Tidigare rykten har talat om att den första vikbara Apple-produkten skulle bli en Ipad, men företaget ska ha ändrat sin strategi "på grund av utmaningar på den kinesiska smartphonemarknaden", vilket ska leda till att en Iphone blir först ut.