Buggar kräver mer tid för interna tester

“Apples AI försenat – kommer inte i IOS18 som utlovat”

Apputvecklare ska få möjlighet att testa Apple Intelligence den här veckan i beta-version, men Apple är enligt uppgifter oroliga för att tjänsten inte ska leva upp till kvalitetskraven. Därför skjuter man upp den publika lanseringen.

En försenad lansering av Apples AI-tjänster ska ge bolaget mer tid att rätta buggar och felaktigheter. Det uppger den vanligen välunderrättade Marc Gurman på Bloomberg med hänvisning till källor inom Apple. Precis som många andra mobiltillverkare sätter Apple stort hopp till AI för att sälja fler nya telefoner. Det blir dock svårt nu eftersom AI-tjänsterna, som enbart fungerar på Iphone 15 Pro och Pro Max samt enligt förhandstipsen på hela Iphone 16-serien alltså försenas. 

Apples AI-tjänster skulle ha lanserats i samband med släppet av IOS 18, men nu ser tjänsterna som Apple samlar under namnet Apple Intelligence ut att försenas. De ska enligt Bloomberg istället släppas i form av en uppdatering som kommer senare, troligen i oktober. Det sägs att Apple är oroliga över stabiliteten och över buggar och därför vill ha extra tid att testa internt. 

Uppgifterna talar om att Apple Intelligence blir tillgängligt för utvecklare i form av beta-versioner av IOS 18.1 denna vecka och om det stämmer är det ovanligt, eftersom Apple vanligen aldrig släpper en betaversion på det sättet, innan den skarpa versionen IOS 18 är ute.

Sedan tidigare har Apple meddelat att Apple Intelligence inte släpps i Europa och om eller när, i så fall senare, det bli kan släppas här finns inget besked om. Sedan tidigare vet vi också att Apples AI-tjänster när de släpps inte är tillgängliga på svenska utan bara på engelska. Läs mer om Apple Intelligence och vilka tjänster som ingår här.