Vill först förstå förutsättningarna

Apple vet inte när EU kan få Apple Intelligence

Apples högkvarter

Enligt Apple finns det ingen tidsram för när Apple Intelligence kan komma till Europa och till Kina.

Det riktigt stora dragplåstret för Apples kommande Iphone-modeller har varit introduktionen av artificiell intelligens i form av Apple Intelligence. Medan mycket pekar på att funktionen inte kommer att finnas tillgänglig för någon förrän uppdateringen till Ios 18.1, står det klart att den tills vidare inte kommer att lanseras alls i Kina och inom EU. 

Vid ett budgetmöte med investerare konstaterar Apples VD Tim Cook att man även för närvarande saknar tidsram för när Apple Intelligence kan komma att lanseras i dessa två regioner. Cook säger att “Vi är, som du säkert förstår, engagerade i båda de regleringsorgan som du nämnde. Och vårt mål är att gå så fort fram som möjligt, naturligtvis, eftersom vårt mål alltid är att få ut funktioner till alla. Vi måste förstå de rättsliga kraven innan vi kan åta oss att göra det och åta oss ett tidsschema för att göra det, men vi är mycket konstruktivt engagerade med båda.” 

När det gäller EU har Apple sagt att funktionerna skulle blockeras på grund av "integritets- och säkerhetsproblem", troligtvis för hur informationen behöver hanteras för att följa EU:s lagstiftning för AI och för EU-användarnas rättigheter. När det gäller Kina kräver lokal lagstiftning att data behandlas på kinesiska servrar istället för att skickas till tredjepartsservrar i andra länder.