Egen spelhubb från Apple

Apple kan släppa egen spelbutik

Efter att bland andra Epic och Microsoft sagt att man tänker släppa appbutiker för spel till Ios, så kan Apple komma att göra samma sak.

Den senaste tider, och inte minst sedan Ios 17, har Apple i flera avseenden börjat snegla allt mer på spelsatsningar. I och med att allt fler tredjepartsföretaget har sagt sig satsa på app-butiker för spel till Ios, så uppger nu publikationen 9to5Mac att även Apple har för avsikt att släppa en dedikerad spelbutik för Ios. 

Appen ska enligt uppgift kombinera funktionalitet från App Store och Game Center. Den ska däremot inte ersätta Game Center utan snarast tvärtom integreras med användarens Game Center-profil. 

Enligt 9to5Mac kommer appen innehålla både direktaccess till användarens spel, redaktionellt innehåll och spelförslag, samt saker som utmaningar, topplistor och prestationer. Det ska även finnas tecken på integrerat stöd för FaceTime och iMessage, möjligen för att hjälpa spelare att kommunicera med varandra. 

Den nya spelappen verkar dock ligga så pass långt in i framtiden att det är osäkert om den är tänkt som en framtida Ios18-uppdatering eller som en del av Ios19.