Kommer med stöd för gruppsamtal via Facetime

Apple bekräftar att IOS 12.1 släpps ikväll

Det har cirkulerat en del rykten om att Apple skulle vara redo att släppa IOS 12.1kort efter det lanseringsevent som man bjudit in till i idag. Och nu har Apple bekräftat att uppdateringen kommer idag och att den innehåller flera av de nyheter som man aviserade redan med IOS 12, men som ännu inte blivit verklighet.

Publicerad Uppdaterad

Det är via Apples egen webbsida som vi nu fått beskedet att IOS 12.1 – det vill säga den första större uppdateringen av IOS 12 – är på väg att släppas redan i kväll. Och uppdateringen innehåller mängder med godsaker som man redan berättat om, men ännu inte implementerat i operativsystemet. Dels kommer stöd för dubbla SIM-kort, dels kommer den funktion för gruppsamtal via Facetime som man visade upp tidigare i höst. 

Roligast för användare med nya enheter

Uppdateringen blir dock i huvudsak en finessbonanza för den som har någon av Apples nyare Iphone-enheter. Enbart nyare Iphone-modeller får till exempel stöd för gruppvideosamtal via Facetime, och stödet för dubbla SIM-kort kräver förstås att enheten i fråga har dubbla SIM-kortplatser, något som bara finns på de allra senaste enheterna Iphone XS, XS Max och XR som alal har en simkortplats för fysiskt kort samt ett esim. Utöver de två nämnda funktionerna så kommer även 70 nya emoji-symboler samt en ny kontrollfunktion för kamerans skärpedjup. 

Källa