Mindre pro, mindre prislapp

Apple arbetar med två nya XR-headset

En billigare version av Apples Vision Pro ska öka intresset för företagets XR-headset.

Efter de tveksamma framgångarna med sitt XR-headset Vision Pro, så kommer det nu läckt information om att företaget arbetar med en billigare version kallad Apple Vision. 

Enligt den läckta informationen kan den nya budgetversionen komma att lanseras redan tidigt 2025, och prislappen förmodar hamna på 2000 dollar, vilket skulle motsvara en svensk prislapp runt 25000-30000 kronor. Detta jämfört med Vision Pro som ligger på 3499 dollar. 

För att komma ner i pris kommer Apple Vision sannolikt att använda en mindre kraftfull processor och billigare material än aluminium och glas. Den förväntas också sakna vissa funktioner som anses vara oväsentliga, till exempel EyeSight-skärmen som visar användarens ögon på utsidan av headsetet. Apple kan också använda större skärmar med lägre upplösning. 

Apple uppges planera för att Apple Vision ska kunna sälja dubbelt så mycket som Vision Pro, men då med åtanke att försäljningen av Vision Pro inte har gått riktigt som planerat. Enligt analysföretaget kan Apple få problem att uppnå de beräknade 500000 sålda enheter i år. 

Apple ska även ha fortsatt sitt arbete med en uppföljare på Vision Pro, som främst förväntas få en mer kraftfull processor men inte mycket mer.