-
PLUS
Mobils stora guide till Apple Intelligence i Iphone
-
PLUS
Krönika: Mobiltillverkare för första gången, igen
-
PLUS
11 tips: Google-appen som kan mycket mer än du tror
-
PLUS
Krönika: Google är bra på gratis men usla på att ta betalt
-
PLUS
Så kan Xiaomi-telefonen bli Mac-datorns och Iphones bästa vän
-
PLUS
Chromecast-problemen visar hur svårt det är att lita på Google och andra jättar
-
PLUS
Passkeys: Därför behöver du veta mer om dem
-
PLUS
Krönika: Lärdomar från MWC 2025 – röststyrning är AI:s värsta fiende
-
PLUS
Fördjupning: Tankar och teknik bakom kamerorna i Samsung Galaxy S25
-
PLUS
Mobil svarar om Telenor-problem, seniorklocka, Airtag-konkurrenter och mer utrymme i Google Foto
Gapet minskar
App Store genererar fortfarande avsevärt mer pengar än Google Play

Färska siffror från analysfirman App Annie visar att Google fortfarande ligger långt bakom Apple när det handlar om att tjäna pengar på sin appbutik.
Sedan mer eller mindre tidernas begynnelse har Apple tjänat mer än Google på sin appbutik. Detta trots att Googles Playbutik är den i särklass största plattformen för appdistribution i hela världen. Och Apple håller faktiskt fortfarande ställningarna, även om gapet stadigt minskar. Det visar siffror från analysfirman App Annie. Under årets första kvartal drog App Store in hela 85 procent mer pengar än Playbutiken, vilket innebär att IOS-användarna lägger nästan dubbelt så mycket pengar på appar som Android-användarna.
Lustigt nog glädjande för Google
Men trots den enorma skillnaden i lönsamhet så innebär siffrorna ändå ett steg i rätt riktning för Google. Jämfört med det första kvartalet 2017 så har Android-användarna nämligen nu spenderat 25 procent mer på appar, och gapet till App Store har således minskat sedan senast det begav sig. Ett intressant faktum är att Apple samtidigt närmar sig i antal nedladdningar och installationer av appar (oavsett om de kostar något). Förvirrande? En aning. Apple närmar sig Google när det handlar om antal nedladdade appar och Google närmar sig Apple när det handlar om lönsamhet, helt enkelt. Men det skiljer fortfarande oceaner mellan de båda butikerna.