Tips & tricks från Mobilredaktionen:

4 tips för Android-nybörjare

Mobilredaktionen har satt ihop fyra enkla tips för dig som är nybörjare när det gäller Android. Här får du bland annat lära dig hur man sänker ljusstyrkan, delar ut Instagrambilder på Google+ - och hur man kan snabba upp sin Androidpryl!

Publicerad Senast uppdaterad

Sänk ljusstyrkan

Svårighetsgrad: Lätt

Skärmarna blir allt större på våra mobiltelefoner, och har du en stor skärm drar den också mer batteri än vad en lite mindre sådan gör. Ett sätt att spara på batteriet är därför att sänka ljusstyrkan. I dagsljus behöver den knappast stå på maxnivå. Du hittar reglaget under Inställningar och därefter alternativet Display. 

Flera mobiltelefoner har idag automatisk ljusavkänning och justerar därför ljusstyrkan utefter hur ljus eller mörkt det är i rummet. Men vill du kan du alltså justera det här manuellt genom att bocka av automatiken i samma menyalternativ som ovan.

Snabba upp telefonen

Svårighetsgrad: Lätt

Går mobiltelefonen trögt? Laggar gränssnittet eller tar det tid att navigera runt bland startskärmarna? Börja med att följa stegen i vårt tips om julstädning. Räcker inte det för att få upp farten i telefonen kan du även testa följande tips:

1. Se till att bakgrunden på dina startskärmar inte är för krävande för telefonen, rörliga bakgrunder kan till exempel slöa ner mobil­telefonen. 

2. Många mobiltelefoner har en massa häftiga widgetar som ligger utspridda över startskärmarna. Ta bort de du inte använder, överflödiga widgetar slöar bara ner.

3. Använd så få startskärmar som möjligt då de är krävande för telefonen. Färre startskärmar snabbar upp telefonen. 

Dela Instagrambilder på Google+

Svårighetsgrad: Lätt

Facebook har köpt Instagram vilket innebär att största konkurrenten Google+ knappast lär bli bästa vän med tjänsten än på ett bra tag. Men det betyder ju inte att det inte finns någon därute som vill kunna använda tjänsterna ihop. I dagsläget saknas en dela-knapp för Google+, det är istället Facebook och Twitter som är i fokus bland sociala medier. Men du kan faktiskt dela med Google+ ändå, det krävs bara en smärre omväg. Så här gör du:

1. Ta en bild och infoga den i Instagram.

2. Leta upp bilden i ditt bildflöde och tryck på de tre prickarna nere i högra hörnet.

3. Välj Share i rutan som dyker upp

4. Leta upp Google+ i listan och klicka på den.

Fixa glapp mellan laddare och mikrousb-port

Svårighetsgrad: Lätt

Det här tipset har vi inte testat själva men enligt sajten Lifehacker kan du fixa en glappande laddare genom att rensa ur smuts ur mikro-usb-porten.

Tydligen beror glappet ofta på att det samlats smuts i porten på telefonen och en tandpetare sägs då göra susen. Peta ut smutsen, och när du rensat ut allt bös ska kontakten sitta som smort igen.