Just nu

Vikbara Xiaomi Mix Flip nu till Europa: Första titten – bilder och video

Den tidigare lanserade Xiaomi Mix Flip kommer nu till Europa och vi har testat den efter Xiaomis lansering på plats i Berlin.

Publicerad Senast uppdaterad

Det är en konkurrenskraftig vikbar telefon som nu utmanar Motorola och Samsung. Xiaomis Flip-modell har kameror från Leica och låter dig använda många funktioner i den yttre skärmen fullt ut, utan att du behöver öppna telefonen. Du kan till exempel hålla telefonen direkt mot örat för samtal, även i stängt läge. 

Telefonen drivs av Snapdragon 8 Gen 3, samma som sitter i Samsungs senaste Flip som kostar ungefär lika mycket. Med Xiaomi Mix Flip går det att använda appar direkt i yttre skärmen som är 4,01 tum stor och i inställningarna kan jag välja direkt vilka som ska vara lätt åtkomliga utan att öppna telefonen. 

De yttre kamerorna är dels en huvudkamera och sedan en tele, båda på 50 megapixel. Batteriet är på 4780 mAh och det finns stöd för snabbladdning med 67W.  

Xiaomi har ännu inget svenskt lanseringsdatum eller svenskt pris, men på plats i Berlin har vi fått veta att telefonen alltså kommer till Europa och att det europeiska priset ska stanna på 1299 euro, motsvarande ungefär 15 000 kr.