Bananlurens återkomst
En närmare titt på LG G Flex
LG G Flex släpps i butik på alla hjärtans dag, men Mobil fick en förhandstitt redan under eftermiddagen.
Alla hjärtans dag, alltså fjortonde februari, och en prislapp på 6 990 kronor. Så, nu när vi klarat av de viktiga detaljerna från dagens visning av LG:s böjda telefon kan vi gå in på hur den faktiskt känns att använda.
LG själva förklarar den böjda formen med att det blir mer ergonomiskt att prata i den, samt att formen gör ljudkvaliteten bättre då mikrofonen hamnar närmare munnen. Spontant känns det riktigt underligt vid första titten, men bara efter ett par minuter känns det som att vi vant oss med böjen på telefonen. Storleken kommer alltid att vara en smaksak, men storleken i kombination med formen ska göra G Flex betydligt bättre för filmvisning. Böjningen följer samma formel som företagets böjda TV-apparater med oled, fast anpassat till att du håller mobilskärmen betydligt närmare ansiktet än en TV.
Från låsskärmen kan du dra två fingrar åt vardera håll för att komma in i ett speciellt film- och fotoläge, något LG satt dit för att understryka multimediafokuset. Dock finns även möjligheten att köra två program samtidigt på delad skärm för lite mer produktivt användande av luren.
Baksidan är nästa stora grej. Utöver att volym- och strömknapp sitter kvar där sedan LG G2 är hela bakstycket gjort i självläkande plast. LG förklarar det med att plasten byggts med fler mjuka ämnen än vanlig hårdplast och att de repor som till synes självläker mer handlar om att plasten tryckts in för att sedan återvända till sin ursprungliga position.
Initialt känns LG G Flex som lite av en frisk fläkt bland mobiler idag, men vi återkommer med ett närmare test under nästa vecka då vi hunnit bekanta oss närmare med repskyddet och den böjda skärmen för att avgöra om det är så mycket revolution som LG själva vill få det till.