ANNONS

ANNONS

Mobilappar som tar festen till nästa nivå

För att få till en riktigt bra fest finns det många trix och knep du kan använda. En riktigt lyckad fest kan börja att du fixar fint hemma med festlig dukning och dekorationer.

Att ordna med god mat och dryck att bjuda gästerna på är förstås viktigt det också. Något som många inte tänker på är att det även finns en del appar du kan använda för att lyfta din fest till nästa nivå.

Musik är ett måste på en fest

Har du inte ännu skaffat Spotify är det verkligen dags att göra det inför festen. Den finns för både Android och Apple-telefoner och även för desktop. Du kan använda Spotify för att skapa en färdig spellista till din fest. På så sätt slipper du ägna tid åt att välja musik medan festen pågår.

Musik gör väldigt mycket för att sätta stämningen. Att spela musik som dina gäster gillar kan dessutom vara helt avgörande för hur trevligt de har det. Musik säkerställer också att eventuella pinsamma tystnader undviks på en fest där gästerna inte redan känner varandra väl.

Skapa flera spellistor

Inför en fest behöver du inte nöja dig med att bara skapa en enda spellista. Ibland kan det vara en bra idé att ha två eller fler, som du kan varva med under kvällen. När festen har dragit i gång kan du dessutom i värsta fall märka att musiken du valt ut inte riktigt går hem hos dina gäster. Det är då det är bra att ha fler spellistor redo att byta med.

Ett annat tips är att du skapar en lite lugnare spellista för när gästerna anländer som hjälper till att sätta rätt stämning. När festen sedan har pågått ett tag kan det vara bra att ha en lite mer fartfylld spellista att sätta på.

Låt gästerna välja

Du kan också låta dina gäster vara med och välja musik. I appen kan de nämligen koppla upp sig mot ditt Spotify-konto och spara önskad musik i låt-kön. För att det här ska fungera behöver gästerna logga in på ditt Wi-Fi.

Om du inte hinner skapa en spellista för festen kan du ändå vara lugn. Spotify har funktioner som säkerställer att bra musik ändå kan rulla hela kvällen. Du kan välja ut en låt som du tycker om och klicka på de tre punkterna till höger om låten. I listan väljer du sedan "Gå till låtradio". Då får du upp en hel spellista som är fylld med musik som är i samma stil som din valda låt.

Spelappar för festen

För både Android och Apple mobiler finns en lång rad olika spelappar som gör festen roligare. Att spela tillsammans kan vara ett väldigt effektivt sätt att bryta isen och lära känna varandra. Spel bjuder dessutom in till skratt och samspel, vilket lyfter stämningen. Det finns många olika att välja mellan, så det är enkelt att hitta en spelapp som passar för just din fest.

Exempel på spelappar till festen:

  • Sanning eller konsekvens. Den här leken har säkert många av oss redan provat på någon gång. Den går ut på att deltagarna får välja att antingen svara sanningsenligt på en fråga, eller utföra en handling.
  • What if. Det här är ett frågespel som går ut på att deltagarna svarar ja eller nej på roliga, pinsamma och galna frågor.
  • Pekleken. Ett spel som är enkelt att spela om ni är ett stort sällskap. Pekleken går ut på att ni läser upp olika påståenden och låter alla gäster peka på den person som påståendet stämmer bäst in på.

Utöver de här spelapparna finns det många fler att välja mellan. I Google Play eller AppStore kan du söka på exempelvis "festspel" för att hitta något som passar.

Klicka hem allt du behöver för festen

När det vankas fest kan det vara mycket du behöver fixa och hålla reda på. Du kanske behöver beställa hem dekorationer och annat för att skapa rätt stämning och atmosfär på festen. Istället för att springa i affärer kan det då vara en fördel att beställa alla olika prylar för festen online för att spara tid.

Därtill behöver inbjudningar skickas ut till gäster, festens mat och dryck ska planeras och inhandlas. Vid en större fest där du har mycket att ordna kan det därför vara en bra idé att ladda ner en planeringsapp till mobilen.

Ta hjälp av mobilen för att fixa festen

En app som är speciellt designad för att hjälpa dig med din festplanering gör att du får en bättre överblick. Det är ett hjälpmedel som kan vara ovärderligt vid större fester med många gäster. Det finns appar som exempelvis Wonderfulday där du kan skriva in allt från din budget och gästlista, till att skapa olika checklistor och mycket mer. Andra appar som hjälper dig planera festen är Festplaneraren och Plan a Meet.