Betting gör sig bäst i mobilen

Utvecklingen har varit tydlig en lång tid. Betting online tar allt mer mark gentemot fysiska spelombud i Sverige och mobilen är den överlägset mest använda enheten för sportbetting. I den här artikeln går vi igenom anledningarna till utvecklingen.

Den tekniska utvecklingen gällande mobilbetting tog fart på allvar för cirka 15 år sedan i takt med att mobiltelefonerna blev bättre och bettingsidorna tog nästa steg gällande till exempel användarvänlighet.

En av de främsta fördelarna med betting via mobilen är tillgängligheten. Du kan alltid betta så länge som du har en internetuppkoppling. Oavsett om du sitter i soffan, på bussen eller på hotellet. 

Säkerheten och integriteten är en annan viktig aspekt. Du behöver inte visa upp för allmänheten att du spelar, som du gör på ett fysiskt spelombud, och bettingsidor har den senaste tekniken avseende exempelvis kryptering som gör att allt håller en mycket hög säkerhetsnivå.

Tillgång till betting bonus är också en fördel med mobilbetting. Många bettingsidor med svensk licens erbjuder en betting bonus till nya kunder. Villkoren gällande till exempel omsättningskrav är ofta goda, även fast bonussumman i sig oftast inte är så stor.

Många bettingsidor i Sverige har dessutom bra mobilappar, som ger bettingupplevelsen en extra dimension.

En annan bra detalj med betting via mobilen är Spelpaus-tjänsten, som gör att du kan stänga av dig från alla bettingsidor med svensk licens om du känner att spelandet går till överdrift eller helt enkelt bara har tappat intresset. På så sätt kan du - under en begränsad period - inte spela överhuvudtaget hos licensierade aktörer.

Lägg därtill en smidig möjlighet till insättningsgränser (både per vecka och månad), som alla bettingsidor med svensk licens erbjuder. Det innebär att du kan sätta en budget och inte överdrida den så länge som du inte ändrar inställningarna.