My Measures and Dimensions Pro

Både när du bygger och när du inreder är det superviktigt att ha koll på alla mått i rummet. My Measures Pro gör det enkelt för dig att få kontroll över alla mått och en bra översikt.

Publicerad Senast uppdaterad

Grundfunktionen består i att du ritar ut måtten på bilder. Har du exempelvis ett vardagsrum vars ena vägg ska byggas om så fotograferar du väggen och lägger in den i appen, därefter kan du med hjälp av olika verktyg så som pilar och liknande skriva upp mått som du mätt upp.

Appen innehåller ett flertal funktioner. Du kan till exempel byta färg på pilarna, byta ut pilarna mot andra objekt, använda pilarna för att peka mot ytor och skriva kommentarer i pratbubblor, byta ut enhetssystemet mot andra system med mera. Dessa grundfunktioner är enkla att navigera. Att rita ut en pil kräver inte mer än två fingrar och lite precision. Med hjälp av en förstoringsbubbla kan du finjustera och se var du placerar pilens ändar trots att ditt finger är i vägen. Att kunna byta färg på pilen kan tyckas onödigt men eftersom vi alla har olika färger hemma så är detta en av de viktigaste funktionerna - du vill ju kunna se dina mått.

Ett riktigt bra hjälpmedel i appen är beräkningsverktygen. Du väljer vad du vill beräkna, exempelvis kvadratmeter eller rymd, därefter väljer du de pilar som motsvarar det område du vill beräkna. Appen gör sedan jobbet åt dig.

Något som däremot fungerar dåligt är ångra-knappen. Den ångrar inte dina senaste steg utan fokuserar på en massa annat skumt vilket gör att du förstör det du höll på med för en stund sedan om du börjar trycka på den. Bortsett från detta misstag är appen oumbärlig för hemmafixaren och väl värd sin vikt i guld.