-
PLUS
Krönika: Det bästa är inom räckhåll
-
PLUS
Vad hände med Samsungs samtalsinspelning och 8 andra frågor: Vi svarar
-
PLUS
8 smarta tips för Google Foto – Ta kontroll över bilderna i påsk
-
PLUS
Krönika: Nej AI, jag vill inte vara din kompis eller partner
-
PLUS
Kommentar: Hindren som stoppar Tre
-
PLUS
Tips: 8 knep till Googles anteckningsapp Keep
-
PLUS
Apple Intelligence påminner mig om något betydligt bättre
-
PLUS
Mobils stora guide till Apple Intelligence i Iphone
-
PLUS
Krönika: Mobiltillverkare för första gången, igen
-
PLUS
11 tips: Google-appen som kan mycket mer än du tror
Fågelfakta på blandad nivå
Apptips: Fågelappen Online

För den fågelintresserade är obearbetade fakta i mobilen bättre än inga fakta.
Man kan vara allmänt intresserad av fåglar och nyfiken på vad man ser eller hör, eller seriöst intresserad fågelskådare. Det känns inte helt självklart vilken målgrupp denna app har.
Undrar du vad det var du just såg eller hörde är Fågelappen Online till begränsad hjälp. Du kan söka på arter efter namn eller systematisk ordning, men det är textsök utan bilder. Informationen om varje fågelart hämtas från olika källor. Textbeskrivningen av fågelarterna är från Wikipedia. Inget fel i det, det är en bra publik källa för den informationen, men det går inte att jämföra med en fälthandbok för att identifiera fåglar.
Samma sak gäller fotona av fåglarna. Här finns också fågelläten, som hämtas från onlinedatabasen Xeno-Canto, och för fågelskådaren är appen värd att installera om så bara för att få enklare tillgång till dessa fågelinspelningar när du är osäker på vad det var du hörde. Du kan även få karta eller lista över artens förekomst, men här känns Artdatabankens webbsida för fågelrapporter, som är källan till informationen, lättare att använda.
För den allmänt fågelintresserade kan det ju vara kul att bara bläddra och läsa om olika fågelarter i Sverige och hur vanliga den är, men vi saknar fortfarande en riktigt bra fågelbok i appform till Android.