-
PLUS
Mobils stora guide till Apple Intelligence i Iphone
-
PLUS
Krönika: Mobiltillverkare för första gången, igen
-
PLUS
11 tips: Google-appen som kan mycket mer än du tror
-
PLUS
Krönika: Google är bra på gratis men usla på att ta betalt
-
PLUS
Så kan Xiaomi-telefonen bli Mac-datorns och Iphones bästa vän
-
PLUS
Chromecast-problemen visar hur svårt det är att lita på Google och andra jättar
-
PLUS
Passkeys: Därför behöver du veta mer om dem
-
PLUS
Krönika: Lärdomar från MWC 2025 – röststyrning är AI:s värsta fiende
-
PLUS
Fördjupning: Tankar och teknik bakom kamerorna i Samsung Galaxy S25
-
PLUS
Mobil svarar om Telenor-problem, seniorklocka, Airtag-konkurrenter och mer utrymme i Google Foto
Mer än du bad om?
Apptest: Lösenordsappen Dashlane

En kraftfull och aningen skrämmande lösenordsapp.
En lösenordsapp är en app där du matar in samtliga lösenord till olika tjänster och webbsidor, och appen sedan skyddar dem med ett enda lösenord, allt för att du ska slippa komma ihåg allt i huvudet. Dashlane gör anspråk på att vara den bästa.
Den är helt klart funktionsspäckad, och kommer med egen webbläsare, som kan autoifylla dina webblogin, den kan logga in i dina appar automatiskt, och den kan importera alla dina sparade inloggningar från webbläsaren på datorn.
Fullt ut, och i synnerhet på datorn, går Dashlane över gränsen för att vara direkt påträngande, men om du är mer restriktiv i användningen och nöjer dig med att ha den i telefonen är den funktionell och snygg. Om du väljer att slå på autologin kringgår du samtidigt en del av de välgrundade säkerhetsfunktionerna i mobilen, till exempel kan vem som helst som får tag i din mobil logga in på ditt Bank-ID (om du låter Dashlane komma åt det) utan att kunna pin-koden.
Sedan bygger ju denna typ av appar på att du litar på utgivaren. Dashlane tar gärna såväl kontokortsnummer som mobilnummer och hävdar att ingen information går vidare okrypterad. Det stämmer säkert, men drar du öronen åt dig av detta, eller bara vill ha alla lösenord uppskrivna på ett säkert ställe och inte är intresserad av extrafunktionerna, rekommenderar jag i stället Keepass, ett enklare system där du sparar en krypterad fil på vald molntjänst och därmed har betydligt bättre koll på vad som sker i bakgrunden.