Problemfri konversation

Google Translate har fått ny funktion

Med en ny uppdatering kan appen Google Translate nu bättre utnyttja båda skärmarna i vikbara telefoner för att på det sättet förenkla konversationer mellan personer som inte talar samma språk.

Den nya funktionen är inte något som Google själva pratat om, men den har upptäckts av användare. Mobil har också testat för att bekräfta att det fungerar. Ett meddelande i appens konversationsläge introducerar funktionen Dubbel skärm och det innebär att du får en utskrift på den stora skärmen på det språk du talar och den du talar med kan följa med på sitt språk i den mindre, yttre skärmen. 

Appen klarar bra att skilja olika språk åt, så även om ni inte bör prata i munnen på varandra så går det att föra en normal konversation på två språk med appen som tolk. 

Google Translate lyssnar kontinuerligt och du behöver alltså inte ange i appen när du börjar och slutar prata och den andra personen tar vid. Allt det hanteras automatiskt och båda personer får översättning helt på sitt språk i textform. 

Den nya funktionen finns tillgänglig i Samsungs vikbara och i Google Pixel Fold, som ju nu även inom kort släpps på svenska marknaden. Vi har testat appen på Samsung Galaxy Z Fold 6.