Både linjär-TV och streaming

Telenor lanserar egen TV-hubb

En ny digitalbox samlar streamingtjänster och Telenors TV-tjänster i samma enhet.

Publicerad Senast uppdaterad

Telenor Sverige introducerar en ny TV-hubb i form av en kompakt enhet, inte större än en kortlek, som ansluts direkt till tv-apparaten och ersätter de traditionella boxarna för linjär-tv. Tanken är att enheten ska fungera som ett nav för alla användarens streamingtjänster och appar, och gör det möjligt att navigera mellan live-tv och olika streamingtjänster som YouTube och Netflix med en enda fjärrkontroll. Det går dessutom att casta till enheten från en mobil.

I ett pressmeddelande säger Hanna Idstam, tv-chef på Telenor, att “Vi konsumenter streamar alltmer, både på kanalernas playtjänster och på betaltjänster, men en majoritet av våra kunder tittar också regelbundet på linjär tv. Vår tidigare hårdvara har därför utvecklats till en smidigare och mer framtidssäkrad hubb där hela utbudet kan samlas och dessutom tas med vart du än reser.”

Telenors TV-hubb kan tas med på resor inom hela EU, och har trådlöst nätverk i form av Wi-Fi 6. I likhet med Googles numera utfasade Chromecast ansluts TV-hubben till en hdmi-port och det trådlösa nätverket. TV-hubben erbjuds till nya tv-kunder när man tecknar ett Telenor tv-paket, och till tidigare kunder i takt med att äldre utrustning behöver bytas ut. 

Enheten drivs av en Amlogic S905Y4 i kombination med 3 gigabyte arbetsminne och 16 gigabyte lagring. Den har stöd för hdmi 2.1, samt UHD-upplösning och HDR.  I fråga om appar har hubben fullt stöd för Googles Play Store.