Tips

Fingeravtryck istället för kod i Mobilt Bankid – så gör du

När du ska logga in med Mobilt Bank ID eller signera något så kan du göra det med din kod. Många gånger är det dock enklare att om du har Android eller en äldre Iphone utan ansiktsigenkänningen Face ID använda fingeravtrycksläsaren.

Det finns en hel del små knep som gör att Bank ID går att använda mer smärtfritt. Ett sådant är att slippa trycka in koden. Har du en Android eller en äldre Iphone är det fingeravtryck som gäller, har du istället en nyare Iphone med ansiktsigenkänning är det Face ID som är enklast att använda.

För att ställa in så att fingeravtryck används istället för koden så går du till Inställningar i din Bank ID-app. Där finns valet för fingeravtryck längst upp. Där kan du aktivera dels fingeravtryck för identifiering och dels för underskrift. När du bekräftat genom att trycka fortsätt och ange din kod är allt klart. 

Observera dock att det är tjänsten som du loggar in eller signerar i samt din bank som bestämmer graden av säkerhet som krävs för respektive användningsområde. Därför kan du ibland trots detta tvingas ange din kod, så glöm inte bort den.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips till Mobilt Bank ID.