Tredjepartsappar dödas

Snapchat försvinner från Windows Phone

Först ville Facebook köpa Snapchat. Nu uppges man istället vara på gång med en konkurrerande tjänst.

När Snapchat vrider upp säkerheten blir det Windows Phone-användarna som drabbas.

Publicerad Uppdaterad

Snapchat är en meddelandetjänst som gör en poäng av att användaren inte lämnar någon historik efter sig. Filmer förstörs efter att de visats och meddelanden är bara kvar tills du läst dem. Integritet och säkerhet har blivit säljargument för tjänsten, men samtidigt har det funnits en uppsjö av tredjepartsprogramvara för Snapchat, där en del kringgår tänstens premisser genom att låta dig spara innehåll.

Nu har Snapchat beslutat sig att ta i med hårdhanskarna för att se till att tjänsten fungerar som de vill att den ska fungera och inga säkerhetsluckor öppnas av tredjepartsprogram, genom att helt enkelt stänga ner alla tredjeparts-appar. Man hotar också med att spärra kontot för den som fortsätter att använda tredjepartsappar.

De stora förlorarna på denna nya regim är de som använder Snapchat på Windows Phone, helt enkelt för att det inte finns någon officiell Snapchat-app till Windows Phone. Det har funnits ett antal tredjepartsappar, men dessa är nu borttagna från Windows Phone Store, och den som fortsätter att använda en tidigare nedladdad app riskerar alltså att få sitt konto spärrat.