-
PLUS
Krönika: Mobiltillverkare för första gången, igen
-
PLUS
11 tips: Google-appen som kan mycket mer än du tror
-
PLUS
Krönika: Google är bra på gratis men usla på att ta betalt
-
PLUS
Så kan Xiaomi-telefonen bli Mac-datorns och Iphones bästa vän
-
PLUS
Chromecast-problemen visar hur svårt det är att lita på Google och andra jättar
-
PLUS
Passkeys: Därför behöver du veta mer om dem
-
PLUS
Krönika: Lärdomar från MWC 2025 – röststyrning är AI:s värsta fiende
-
PLUS
Fördjupning: Tankar och teknik bakom kamerorna i Samsung Galaxy S25
-
PLUS
Mobil svarar om Telenor-problem, seniorklocka, Airtag-konkurrenter och mer utrymme i Google Foto
-
PLUS
Krönika: Dilemmat när Apple dödar sin sista och enda kompakta Iphone
Sleep as Android

Appen som ska göra väckningen mindre plågsam.
Att testa en app genom att sova är onekligen ett angenämt sätt att införtjäna sitt leverbröd på. Teorin bakom Sleep as Android är att man genom att ha mobilen jämte sig under natten kan låta appen registrera hur mycket man vrider och vänder på sig via mätdata från mobilens gyrometer. På så vis ska appen kunna väcka en på ett så behagligt sätt som möjligt, genom att man blir väckt när appen tror att man inte sover så djupt. Man behöver dock inte vara rädd för att appen inte ska våga väcka en i tid till jobbet – man ställer nämligen in en tid som är absolut senaste klockslaget för appen att försöka få liv i en.
För att man ska slippa byta ut nattmössan mot foliehatt så kan appen automatiskt sätta på flygplansläge när det är dags att sova och man ställer in morgondagens tid att kliva upp. Appen kan ge detaljerad (fast svårbegriplig) statistik över ens nattliga aktiviteter och det finns många olika alarm att välja mellan.
Huruvida väckningen blir så mycket behagligare eller inte med den här appen än med en vanlig väckarklocka är svårt att säga, men faktum är att jag istället för att snooza både två och tre gånger faktiskt inbillar mig att jag har haft lite lättare att komma upp i tid när jag låtit Sleep as Android väcka mig.